Bij Allermooist hebben wij verschillende vormen van kinderopvang. Welke vorm het beste bij jullie gezin past, is afhankelijk van verschillende aspecten. Dit is de samenstelling van jullie gezin.

Hoeveel kinderen hebben jullie? Wat zijn de leeftijden van de kinderen? Daarnaast wordt er gekeken naar het financiële plaatje. Hoeveel inkomen hebben jullie? Hoeveel recht hebben jullie op kinderopvangtoeslag? En daarnaast wordt er gekeken naar wat jullie wensen zijn. Vinden jullie het belangrijk dat jullie kinderen in een groepje opgevangen worden? Willen jullie graag dat er iemand bij jullie thuiskomt? Al deze aspecten hebben invloed op welke vorm van kinderopvang bij jullie past. Hieronder kun je bekijken welke vormen er zijn en wat het inhoudt

Opvang bij de gastouder of een andere ouder thuis

Opvang bij de gastouder of een andere ouder thuis

 • Je betaalt per kind, per uur.
 • Als je op vakantie gaat of als je kind ziek is hoef je niet door te betalen.

Voorwaarden

 • Deze opvang kost tussen de € 5,00 en € 6,00 per kind, per uur. Dit bedrag wordt bepaald door de gastouder zelf. Per gastouder kan het uurtarief dus verschillen.
Opvang aan huis voor zowel uw eigen kinderen, als voor andere kinderen

Opvang aan huis voor zowel uw eigen kinderen, als voor andere kinderen

 • Je betaalt per kind, per uur.
 • Deze vorm is voor ouders met 1 kind ook goed betaalbaar en toch aan huis. Als je meer dan 3 dagen opvang nodig hebt, is dit ook een handige keuze.
 • Je hoeft je kind(eren) niet te halen of te brengen.

Voorwaarden:

 • Deze opvang kost tussen de € 5,00 en € 6,00 per kind, per uur. Dit bedrag wordt bepaald door de gastouder zelf. Per gastouder kan het uurtarief dus verschillen.
 • De gastouder moet de mogelijkheid krijgen om andere kinderen op te vangen in jullie huis, op de dagen dat er opvang geboden wordt aan jullie eigen kinderen. (Dit kunnen natuurlijk ook kinderen zijn van bekenden van jullie, zoals familie of vrienden.)
 • De gastouder heeft alleen de taak om voor de kinderen te zorgen en voert geen huishoudelijke taken uit.
Opvang door een nanny aan huis

Opvang door een nanny aan huis

 • Deze manier van opvang is voordelig als u meerdere kinderen heeft, waarvan er zeker nog 2 thuis zijn. Als je kiest voor een nanny, sluiten jullie een contract af waar alle afspraken in komen te zijn. Deze afspraken gaan oa over werktijden/dagen, het uurtarief, hoeveel uur er wordt afgenomen per maand en welke huishoudelijke taken de nanny voor jullie gaat uitvoeren. Een nanny doet dus ook huishoudelijk werk voor jullie. Hierbij kun je denken aan koken, boodschappen doen, wassen en of strijken etc. Dit alles in overleg met de nanny. De nanny heeft wel als hoofdtaak de zorg voor de kinderen, maar daarnaast kan zij natuurlijk wel wat dingen in huis doen. Als jullie een hond hebben, kan zij deze ook gewoon uitlaten. Een nanny neemt eigenlijk gewoon het huishouden over als jullie aan het werk zijn. Zij begint waar jullie zijn geëindigd.
 • Een nanny valt onder de regeling Dienstverlening aan huis. Deze regeling is opgesteld zodat je als gezin op een gemakkelijke manier personeel in huis kunt nemen, zonder te veel administratieve verplichtingen te hebben.

Voorwaarden:

 • Bij een nanny betaal je niet per kind, per uur, maar een vast uurtarief ongeacht het aantal kinderen. Het uurtarief is vanaf € 10,00. Dit verschilt heel erg per situatie. Er wordt gekeken naar ervaring, de samenstelling van het gezin en de leeftijd van de nanny. De nanny bepaalt dit tarief zelf en stemt dat samen met jullie af. Er zijn dus nanny’s die € 10,00 per uur verdienen, maar er zijn ook nanny’s die € 15,00 per uur verdienen. Als je een gezin hebt met 3 of 4 kinderen is een hoger uurtarief begrijpelijk en als gezin krijg je kinderopvangtoeslag, dus dan is het in verhouding prima te betalen.
 • Bij ziekte van de nanny ben je als gezin verplicht haar maximaal 6 weken, minimaal 70%, door te betalen.
 • De nanny heeft recht op 4 weken doorbetaalde vakantie per jaar.
 • De nanny mag niet meer dan 3 dagen per week voor jullie werken.
 • Heb je meer dan 3 dagen per week een nanny nodig? Dan kun je gebruik maken van twee nanny’s.

Nanny zijn is meer dan verzorging alleen.

Je draagt bij aan de toekomst van de kinderen.

Meer informatie of heb je interesse in een intakegesprek? Bel of mail dan gerust

Stuur een bericht via het contactformulier

Start typing and press Enter to search