Baby’s komen competent ter wereld. Zij hebben in principe alle vaardigheden in zich om zich te ontwikkelen. Als ouders hebben wij de taak om de baby’s de ruimte te geven zich te ontwikkelen, zonder daar in te sturen of te stimuleren. Wat wij moeten doen is faciliteren, bescherming bieden en liefde geven.

Het hechtingsproces

Een baby die zich veilig en tevreden voelt, is vaak kwetsbaar en krachtig tegelijk. De baby kan goed aangeven wat hij wil, maar tegelijkertijd is hij zo afhankelijk van zijn ouders om de dingen te krijgen die hij nodig heeft. Voor een baby is het hechtingsproces super belangrijk. Lichamelijk contact is daarbij onmisbaar. Door veel bij mama te zijn gaat een baby zich veilig voelen, waardoor zijn ontwikkeling soepel kan verlopen. Iedere baby is anders en iedere baby heeft andere behoeftes. Het is daarom heel belangrijk om altijd naar de baby te kijken. Rust, ritme, maar vooral respect voor je baby is heel belangrijk. Respecteer de manier waarop hij ontwikkelt. Laat altijd zien dat je er bent voor je baby en dat je hem waar nodig altijd wilt steunen. Het is belangrijk dat een baby zorgeloos het leven in gaat. Dat begint al bij de ontwikkeling bij mama in de buik. Het is daarom van belang dat een moeder zich altijd bewust is van haar gedachten, haar gemoedstoestand, haar omgeving en haar dagelijkse leven. Als ouders goed inspelen op de behoefte van hun baby, ontwikkelt de baby een basisvertrouwen op waar hij de rest van zijn leven van kan profiteren.

Babycoaching

Omdat het allemaal zo mooi en leuk is maar tegelijkertijd zo ontzettend lastig voor ouders, ben ik er om jullie te helpen en te coachen. Door samen te kijken wat de behoeften van jullie baby is, kunnen wij zorgen dat hij weer blij wordt. Naast advies en begeleiding maak ik ook gebruik van materialen zoals een draagdoek, inbakerdoek, hangmatje etc.

Omdat het zo mooi en leuk is maar tegelijkertijd lastig

ben ik er om jullie te helpen en te coachen

Meer informatie of heb je interesse in een intakegesprek? Bel of mail dan gerust

Stuur een bericht via het contactformulier

Start typing and press Enter to search